RANEXA"-aprobat de FDA pentru tratamentul anginei pectorale de efort

on . . Accesări: 2783

CV Therapeutics, Inc a anunţat azi că produsul firmei, Ranexa™(ranolazin), a primit aprobarea de la FDA pentru a fi inclus în tratamentul anginei pectorale la bolnavii care nu prezintă răspuns adecvat la celelalte medicamente antianginoase, având în vedere că acest produs are proprietatea de a prelungi intervalul QT. Ranexa va putea fi administrat în asociere cu amlodipină, beta-blocante şi nitraţi.  Medicamentul, care reprezintă o noutate în terapia anginei pectorale în ultimele 20 de ani în Statele Unite, va apărea în farmacii pe la sfârşitul lunii martie a anului curent.
 Firma CV Therapeutics, cu sediul în California, este o companie biofarmaceutică care s-a specializat în descoperirea şi dezvoltarea unor medicamente cu molecule mici în special în bolile cardiovasculare.
 Un alt produl al firmei este inhibitorul de conversie a angiotensinei, perindoprilul, ACEON®, recomandat pentru reducerea riscului de mortalitate şi a riscului de infarct miocardic ne-fatal la pacienţii cu boli coronariene stabile, cât şi pentru tratamentul hipertensiunii arteriale esenţiale.

 

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!